Blæksprutte
Blæksprutten hører til gruppen marine bløddyr. Blæksprutten har otte arme og anses for at være en klog fisk, da dens hjerne er stor sammenlignet med andre fisk. Blæksprutten er kendt for dens lange arme, som gør den hurtig. De otte arme bruger blæksprutten, når den er på jagt. Det er muligt at fange blæksprutter året rundt, men i de danske farvande har man mulighed for at fange de store blæksprutter fra maj til december.
Blæksprutten er fyldt med vitaminer og proteiner og er en lækker og sund spise.
Prøv opskriften på Calamari!
Blæksprutte
Tilberedning
Blæksprutten renses og skæres i ringe.
Vend blæksprutterne i mel, indtil de er helt tørre.
Derefter vendes ringene i æg.
Bland salt, peber, rasp og krydderurter i en skål. Ringene vendes i denne blanding.
Olie varmes i en dyb gryde/pande. Blæksprutterne steges, til de er sprøde.
Til sidst duppes blæksprutterne med olie.
Pyntes med lidt grønt på toppen, når der skal serveres.
Ingredienser
10 personer
5 store blæksprutter uden arme
3 ½ dl hvedemel
2½ l olie, frituestegning
2 ½ tsk salt
2 ½ tsk peber
200 gram rasp
Til pynt
Finhakket dild, persille og koriander
Lime
Tilberedningstid
Ca. 30 minutter