Strandby Fisk indfører ny, miljøvenlig emballage

Strandby Fisk skifter flamingokasser ud med genbrugsvenlig pap, når frisk fisk skal leveres til kunderne. De er de første i landet, der indfører denne emballage til transport af fisk.

“I Strandby Fisk er det vigtigt for os at tænke ansvarlighed ind i alle dele af virksomhedens værdikæde. Det gælder både vores produkt, i produktionen, og i forhold til transporten af den friske fisk til vores kunder. Med udviklingen af den nye miljøvenlige emballage, af genbrugspap, glæder det mig, at vi i endnu højere grad imødekommer ambitionen om at belaste miljøet mindst muligt”, siger direktør i Strandby Fisk, Gustaf Olafsson.

Gevinst for miljøet
Efter brug kan emballagen foldes sammen og puttes i en genbrugscontainer sammen med al øvrig papemballage. Når kunder skifter den tidligere EPS emballage ud med den nye miljøvenlige emballage, sænkes CO2 belastningen af miljøet.

Den nye emballage er vandtæt og fri for lækage. Den er godkendt til transport og opbevaring af fødevarer og den indeholder ikke fluorstoffer. Test har vist, at kunder kan spare mellem 60–80% på affaldshåndtering sammenlignet med de gamle flamingokasser, fordi den nye emballage fylder langt mindre og kan køres til genbrug i stedet for at sendes til forbrænding.

Enkelt kunde sparer op mod 15.000 flamingokasser om året
En af Danmarks største hotelkæder, hotel Scandic, får allerede leveret deres fisk i denne nye type af emballage fra Strandby Fisk.

“Den nye emballage er en gevinst for både driften på vores 27 hoteller og miljøet. Emballagen er lettere at håndtere for vores medarbejdere, og sikrer stadig den bedste fødevaresikkerhed. Hos Scandic kommer vi årligt til at spare mellem 10-15.000 flamingokasser, det gør en stor forskel. Som svanemærket hotelkæde arbejder vi målrettet med bæredygtighed, derfor glæder det os, når vores samarbejdspartner Strandby Fisk udvikler løsninger, som reducerer miljøbelastningen”, fortæller F&B direktør hos Scandic, Karsten Felvang Nielsen.

Bliv kunde hos Strandby Fisk

Vi bygger på tre unikke egenskaber - kort vej fra hav til bord, traditionelt håndværk og høj fleksibilitet og service.

Bliv kunde