Østers til nytårsfesten
Østers er ret sjældne og findes kun i små bestande her i landet. De stammer fra Limfjorden, men kan også forekomme i Nordsøen, i Vadehavet og i Kattegat. Nytår er især højtiden for østers og derfor er det kun godt, at de er i sæson om vinteren. Østers er en delikatesse, som i høj grad bliver nydt til festen nytårsaften, derfor har vi en nem og lækker opskrift klar til dig. Opskriften og billedet er lånt af voresmad.dk
Tilberedning af østers med vinaigrette af æble, glaskål og karse
Skræl glaskål og skær det ud i helt små tern, kom tern op i en skål.
Frigør æblet for kernehus og skær ud i små tern og kom op til glaskål.
Tilsæt olie og eddike og vend det godt rundt. Krydr med friskkværnet peber og lad det trække 5 – 10 minutter.
Åben østers, tjek for skalrester. Sæt østers på et godt underlag, så saften ikke løber ud.
Kom en skefuld af vinaigrette på hver østers, drys med frisk karse og server med det samme.
Tip: Brug en østerskniv med et smalt blad eller en kraftig bestikkniv til at åbne østersene. Husk at holde om dem med et viskestykke for ikke at skade dine hænder.
Ingredienser
Til 4 personer
8 østers
1 dansk æble
1 lille glaskål
1 bakke karse
3-4 spsk. koldpresset rapsolie
3-4 spsk. æbleeddike
Friskkværnet peber
Ca. 25 minutter
Køb østers fra Strandby Fisk
Du kan købe de lækreste østers fra Strandby Fisk på Catering Engros' webshop.
Køb østers nu