Rødtunge

Rødtungen bliver ofte forvekslet med søtunge, men de to fisk er forskellige i smagen og konsistensen. Rødtungen er en populær fisk, som kan bruges i et væld af forskellige retter. Rødtungens kød er fast og hvidt, og det har en lækker sødme i smagen. Skindet er glat, og farven kan variere fra blodrød til rødbrun. Fisken kan blive op til 50-70 cm, men den bliver ofte ikke over 40 cm. Rødtungen lever på 10-250 meters dybde, og den er den bedste i fladfisk familien til skifte farve og tilpasse sig sine omgivelser, og derfor behøver den ikke at grave sig ned i bunden.

Mange anvendelsesmuligheder

Rødtungen kan tilberedes på mange måder: Steg den, damp den, kog den, brug den hel eller fileteret.

 

Sæson

Hele året

Rig på

Omega 3

Vidste du..

Rødtungen er en mager fisk

 

Køb frisk fisk fra Strandby Fisk

Køb vores friske fisk heriblandt rødtungen på Catering Engros' webshop

Køb nu  

Seneste nyheder