Skærising

Skærising er en fladfisk, som minder meget om rødtungen både i smag og form. Skærisingen er typisk omkring 40 cm lang, og den steges ofte hel, men den smager også fantastisk efter en tur på grillen.

Skærisingen har en slank kropsform med en ensfarvet rød/brunlig farve, og et lille hoved med en lille mund. Skærisingen lever på bunden af havet af forskellige bunddyr som fx muslinger, og du kan finde en skærising på helt ned til 1500 meters dybde. Skærisingen findes blandt andet i Danmark, Grønland og i næsten alle norske fjorde.

Skærisingen er en af de fisk, der er i sæson næsten hele året rundt. Det er en halvfed fisk med en masse sunde fedtsyrer. I Sydeuropa betragtes skærisingen som en af de fineste og lækreste spisefisk, og det kan vi godt forstå: skærisingen smager nemlig fantastisk!

Gode råd

Strandby Fisk mener, at skærising er den fisk, der giver mest “value for money” i de professionelle køkkener. Den har en fantastisk smag, den er anvendelig og robust. Den smager ikke så kraftigt af fisk, men har en mild smag, de fleste kan lide. Desuden holder den sig godt på lager i køkkenet. Man kan både dampe, stege eller tilberede den i ovnen fx rullet med jomfruhummere. Prismæssigt ligger den lige over rødspætten men under rødtungen.

 

Sæson

Hele året

Fangstmål

Skærisingen bliver sjældent over 40 cm, men kan blive op til 60 cm lang

Vægt

Max. vægt 1,4 kg.

Køb din skærising her

Vi har frisk skærising på lager fra Strandby Fisk på Dagrofa Foodservices webshop!

Køb her

Seneste nyheder

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk