Ugens fisk: Blæksprutte

Blæksprutten hører til gruppen marine bløddyr. Blæksprutten har otte arme og anses for at være en klog fisk, da dens hjerne er stor sammenlignet med andre fisk. Blæksprutten er kendt for dens lange arme, som gør den hurtig. De otte arme bruger blæksprutten, når den er på jagt. Det er muligt at fange blæksprutter året rundt, men i de danske farvande har man mulighed for at fange de store blæksprutter fra maj til december.
Blæksprutten er fyldt med vitaminer og proteiner og er en lækker og sund spise.

 

Prøv opskriften på Calamari!

 

Tilberedning

 

Blæksprutten renses og skæres i ringe.

Vend blæksprutterne i mel, indtil de er helt tørre.

Derefter vendes ringene i æg.

Bland salt, peber, rasp og krydderurter i en skål. Ringene vendes i denne blanding.

Olie varmes i en dyb gryde/pande. Blæksprutterne steges, til de er sprøde.

Til sidst duppes blæksprutterne med olie.

Pyntes med lidt grønt på toppen, når der skal serveres.

Ingredienser

 

10 personer

5 store blæksprutter uden arme

3 ½ dl hvedemel

2½ l olie, frituestegning

2 ½ tsk salt

2 ½ tsk peber

200 gram rasp

 

Til pynt

Finhakket dild, persille og koriander

Lime

 

Tilberedningstid

Ca. 30 minutter

Du kan finde friske blæksprutter på Catering Engros' webshop

Køb her  

Seneste nyheder

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk