Ugens fisk: Laks

Laksen er af en anadrom art, hvilket betyder, at den vandrer fra saltvand til ferskvand for at gyde. I Danmark gyder laksen kun fire steder; nemlig i Storå, Skjern Å, Varde Å og Ribe Å.

Laksen kan kendes på det orangerøde kød og er rig på omega-3 og D-vitamin. Laksen er derfor en meget sund fisk, som kan bruges i et væld af retter. Du kan bl.a. bruge laks i fiskefrikadeller, til en lækker lakselasagne eller prøv at lave en asiatisk inspireret ret med sojamarineret laks og wokgrøntsager. De mange variationsmuligheder og det høje indhold af omega-3 og D-vitamin gør laksen til et godt bud på, hvilken fisk du skal servere i dit professionelle køkken.

Hos Strandby Fisk har vi bl.a. norsk og færøsk laks i vores sortiment af frisk fisk.

Sæson

Hele året, men topper i juni, juli og august

Rig på

Jod, selen, D-vitamin og omega-3 fedtsyrer

 

Vidste du…

  • at laksen kan veje mellem 1-15 kilo
  • at laksen husker, hvor den er udklækket, og vender derfor tilbage dertil, når den selv skal gyde
  • at laksen kan springe op til 3 meter op af vandet og kan forcere både stærk strøm og vandfald

Køb lækker laks fra Strandby Fisk

Find hele vores udvalg af laks på Catering Engros' webshop.

Køb laks fra Strandby Fisk  

Seneste nyheder

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk