Ugens fisk: rødtunge

Rødtungen er denne uges fisk. Rødtungen bliver ofte forvekslet med søtunge, men de to fisk er forskellige i smagen og konsistensen. Rødtungen er en populær fisk, som kan bruges i et væld af forskellige retter. Rødtungens kød er fast og hvidt, og det har en lækker sødme i smagen. Skindet er glat, og farven kan variere fra blodrød til rødbrun. Fisken kan blive op til 50-70 cm, men den bliver ofte ikke over 40 cm. Rødtungen lever på 10-250 meters dybde, og den er den bedste i fladfisk familien til skifte farve og tilpasse sig sine omgivelser, og derfor behøver den ikke at grave sig ned i bunden.

Mange anvendelsesmuligheder

Rødtungen kan tilberedes på mange måder: Steg den, damp den, kog den, brug den hel eller fileteret.

 

Sæson

Hele året

Rig på

Omega 3

Vidste du..

Rødtungen er en mager fisk

 

Køb frisk fisk fra Strandby Fisk

Køb vores friske fisk heriblandt rødtungen på Catering Engros' webshop

Køb nu  

Seneste nyheder

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk