Kuller

Kulleren er en af de fisk, som lever i de danske farvande. De kan findes på 10-450 meters dybde og fortrækker vandtemperatur mellem 4-10 grader.

Kulleren er endnu en hvid fisk i familie med torsken. Den kan let forveksles med torsken, men forskellen ligger i flagernes størrelse, som er mindre end torskens, og kødet er en smule mere tørt. Desuden kan den kendes på den mørke plet over brystfinnen. Den er mager og særlig rig på selen. Kuller gyder mellem marts og juni, og det tager dem 3-4 år at kønsmodne. Kuller er også en af de fisk, som er i sæson hele året, og smager fantastisk. Dog fanges de fleste kuller mellem august og november, hvilket er højsæson for denne fisk.

 

 

Sæson

Hele året

Fangstmål

Typisk fangstmål på en kuller er 45 cm

Vægt

Den vejer ca. 2 kg

Alder

Kuller kan bliver over 20 år gammel

Tips til tilberedning

  • Kuller kan erstatte torsken og andre fisk i torskens familie i forskellige retter. Den kan tilberedes på mange måder, men smager bedst kogt, dampet eller grillet. Den perfekte stegetid for en kuller ved middel varme ligger på ca. 10-12 minutter.
  • Kuller er også den fisk, der oftest bliver brugt til den engelske ret fish and chips

 

Køb frisk kuller her

Vi har masser af frisk kuller på Catering Engros' webshop.

Bestil kuller nu  

Seneste nyheder

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk