Blåmuslinger

Blåmuslinger er altid en god idé! Man kan vælge at dampe blåmuslinger med forskellige krydderurter, men de kan også ryges, marineres, steges og grilles.

Når muslingerne er lukkede betyder det, at de er levende. De skal tilberedes, mens de stadig er levende, og de dør, når de dampes eller koges. Man kan se om muslingerne var levende, da de blev dampet ved at de åbner sig. Derfor skal friske muslinger aldrig fryses, så husk at koge dem, før du fryser dem.

 

Rens muslingerne grundigt før du tilbereder dem

Skyl dem med vand og skrub dem evt. med en hård børste, hvis der er brug for det. De muslinger, der ikke er lukkede efter rensningen er døde og skal kasseres – det samme gælder de halvknuste, som man ikke kan være sikre på stadig er levende.

 

Bon appetit

Blåmuslingerne skal tilberedes i kort tid, ellers kan de blive tørre og miste smag. En god idé er at bruge en dyb sauterpande, så man kan svitse grøntsager, fx gulerødder, løg og hvidløg, og derefter hælde hvidvin, som muslingerne kan dampes i. Husk, at de skal åbne sig under dampningen. Når man spiser muslingerne, kan man bruge en tom skal som gaffel ved at skrabe muslingen ud af sin skal.

 

Prøv lækre blåmuslinger fra Strandby Fisk!

Se udvalget af blåmuslinger på Catering Engros' webshop.

Køb blåmuslinger  

Seneste nyheder