Østers til nytårsfesten

Østers er ret sjældne og findes kun i små bestande her i landet. De stammer fra Limfjorden, men kan også forekomme i Nordsøen, i Vadehavet og i Kattegat. Nytår er især højtiden for østers og derfor er det kun godt, at de er i sæson om vinteren. Østers er en delikatesse, som i høj grad bliver nydt til festen nytårsaften, derfor har vi en nem og lækker opskrift klar til dig. Opskriften og billedet er lånt af voresmad.dk

 

Tilberedning af østers med vinaigrette af æble, glaskål og karse

Skræl glaskål og skær det ud i helt små tern, kom tern op i en skål.

Frigør æblet for kernehus og skær ud i små tern og kom op til glaskål.

Tilsæt olie og eddike og vend det godt rundt. Krydr med friskkværnet peber og lad det trække 5 – 10 minutter.

Åben østers, tjek for skalrester. Sæt østers på et godt underlag, så saften ikke løber ud.

Kom en skefuld af vinaigrette på hver østers, drys med frisk karse og server med det samme.

 

Tip: Brug en østerskniv med et smalt blad eller en kraftig bestikkniv til at åbne østersene. Husk at holde om dem med et viskestykke for ikke at skade dine hænder.

Ingredienser

 

Til 4 personer

8 østers
1 dansk æble
1 lille glaskål
1 bakke karse

3-4 spsk. koldpresset rapsolie
3-4 spsk. æbleeddike
Friskkværnet peber

 Ca. 25 minutter

Køb østers fra Strandby Fisk

Du kan købe de lækreste østers fra Strandby Fisk på Catering Engros' webshop.

Køb østers nu  

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk