Rødspætte

I denne uge har vi fokus på rødspætten, som vi specielt er vilde med i sensommeren og i starten af efteråret. Spisekvaliteten er nemlig på sit højeste i den periode.

Rødspætten hører til i fladfisk familien og er den største af almindelige fladfisk. Den kan, ligesom de andre fladfisk, tilberedes på forskellige måder. Rødspætten kan for eksempel dampes, koges, steges, røges eller tørres. Kødet er hvidt, fast og magert.

Se vores udvalg af rødspætter på www.cateringengros.dk.

Art

Højrevendt fladfisk

Sæson

Topper i august, september og oktober

Rig på

Jod og selen

Fakta

  • Rødspætten ser bedst i dagslys og er næsten blind om natten
  • Den er højrevendt, fordi det venstre øje er vandret til højre side
  • Rødspætten gyder op til 500.000 æg fra januar til april

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk