Laks

Laksen er af en anadrom art, hvilket betyder, at den vandrer fra saltvand til ferskvand for at gyde. I Danmark gyder laksen kun fire steder nemlig i Storå, Skjern Å, Varde Å og Ribe Å. Laksen kendes på det orangerøde kød og er rig på omega-3 og D-vitamin. Laksen er derfor en meget sund fisk, som kan bruges i et væld af retter. Du kan bl.a. bruge laks i fiskefrikadeller, til en lækker lakselasagne eller prøv at lave en asiatisk inspireret ret med sojamarineret laks og wokgrøntsager.

Vi har blandt andet norsk og færøsk laks på vores webshop nu: www.cateringengros.dk.

Sæson

Hele året, men topper i juni, juli og august

Rig på

Jod, selen, D-vitamin og omega-3 fedtsyrer

 

Vidste du…

  • at laksen kan veje mellem 1-15 kilo
  • at laksen husker, hvor den er udklækket, og vender derfor tilbage dertil, når den selv skal gyde
  • at laksen kan springe op til 3 meter op af vandet og kan forcere både stærk strøm og vandfald

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk