Mørksej

Denne uges fisk er mørksejen, som er en torskefisk, der kan blive op til 1,6 meter lang. Ældre eksemplarer af mørksejen kan veje helt op til 30 kg. Den kan fanges året rundt, men den smager bedst om efteråret, så det er lige nu, du skal have fat i den magre og milde mørksej.

Der er mange måder at tilberede fisken på, og den kan let erstatte lidt dyrere fisk som torsk og lyssej. I de koldere måneder er det oplagt at bruge mørksejen i lidt tungere retter som gryderetter, fiskesupper eller som på billedet med en masse stegte grøntsager til. Du kan også prøve at panere den, så du får en lækker sprød overflade. Stegetid er ca. 3 min. på hver side.

 

Du kan finde mørksejfiletter på webshoppen netop nu (varenr: 238693): www.cateringengros.dk.

Sæson

Topper mellem juni og december

Rig på

Jod, kalium og selen

Vidste du…

  • at den kan kendes på dens kraftige underbid og dens lyse sidelinje
  • at mørksejen lever af plankton, lyskrebs og yngel af sild og brisling, mens den vokser
  • at sejen en af de mest almindelige fisk på Færøerne, hvor man fanger omkring 50 tusind ton om året

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk