Ugens fisk: Lyssej

I uge 50 kan vi præsentere lyssej som denne uges fisk.

Lyssejen, også kaldt lubben, er en hvid fisk, som nemt kan forveksles med torsk. Den er dog lidt fastere end torsken og er derfor god i ovnen og til farsretter. Lyssejen er i sæson fra september til maj, men den er lækrest i oktober, november og december, så det er nu, hvor spisekvaliteten er i top, at du skal have fat i den.

Lyssejen lever nær bunden og opholder sig ca. indtil 200 meters dybde. Samtidig er det en fisk, der let kan findes i de skandinaviske farvande som Nordsøen og Skagerrak.

Lyssejen er rig på omega 3, og kødet er lyst og magert. Lyssejen kan holde sig i højst 48 timer, efter du modtager den friske fisk. En lyssej bliver normalt mellem 50-60 cm, og har en gennemsnitsvægt på mellem 2,5-4 kg.

Fangststørrelse

Mindste fangstmål på en lyssej er 30 cm

Vægt

Lyssejen vejer højst 10-20 kg

Alder

Lyssejen kan leve op til ca. 15 år

Tips til anvendelse

  • Lyssejen er en mager fisk, der kan anvendes på mange forskellige måder – den kan nydes kogt, dampet, stegt, grillet, røget, tørret og saltet.
  • Lyssejen er ekstra lækker som ovnbagt med en god salat og sauce til. Velbekomme!

Køb din lyssej her

Vi har frisk lyssej på Catering Engros' webshop. Skynd dig og bestil, mens den er i sæson!

Køb frisk lyssej nu  

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk