Ugens fisk: Sild

Sild er en fisk, som er i sæson to gange om året à ca. 4 måneder af gangen. Det er en fisk, som er meget udbredt i danske farvande og dermed let at få fat i. Den er let at genkende med sin sølvskinnende farve, slanke krop og en lille mund med underbid. Silden lever i de frie vandmasser fra overfladen og ned til ca. 250 meters dybde.

Silden gyder to gange om året, afhængig af hvilke stamme den tilhører og bliver kønsmodne i en alder af 3-8 år. Silden er en fisk, der hører til de fede fisk med et gennemsnit på 12-15%, som svarer næsten svarer til fedtprocenten på magert svinekød og er hermed en af de fisk, der er rig på omega-3. Det høje indhold af D-vitamin i sild er bl.a. med til at styrke dine knogler, tænder og dit humør.

Sæson

2 gange om året, marts-juni og september-december

Størrelse og vægt

Kan blive op til 50 cm lang og vejer op til 1 kg

Gyder

Gyder vinter eller efterår

Tips til anvendelse

  • De fleste forbinder sild med pålæg til frokosten eller fast inventar på julebordet, men den lækre fisk er også et rigtig godt bud til aftensmaden.
  • Du kan fx prøve stegte sild med kartofler og en lækker frisk salat til. Velbekomme!

Bestil dine sild fra Strandby Fisk online

Vi har en masse sild på lager, som du kan bestille direkte på Catering Engros' webshop.

Køb sild fra Strandby Fisk

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk