Ugen fisk: Torsk

I denne uge har vi fokus på torsk, som er en populær fisk i de kolde måneder, som både er let at få fat i, og som samtidig kommer med mange tilberedningsmuligheder. Torsken er en nærende fisk, som er rig på omega-3 fedtsyrer.

Én af de mange måder, du kan brug torsk på er fx som fiskefrikadeller – og vi giver dig her en lækker opskrift på fiskefrikadeller af torsk. Velbekomme!

 

Tilberedning

 

Fiskefrikadeller: 
Skær fisken i mindre stykker og put det i en foodprocessor med salt. Tag det op, og rør med en almindelig grydeske tilsæt æg, pillet fintrevet løg, salt og peber, evt. skrællet og fint revet kartoffel og fløde eller mælk.
Lad farsen stå koldt 30 min. og kom så smørret på en god pande med en belægning, hvor fisken ikke vil hænge fast. Lad smørret smelte og bruse op. skru så ned og tag lidt smeltet smør på en almindelig spiseske, og form frikadellerne med skeen mod håndfladen.
Steg ca. 8 min. på hver side ved middelvarme.

Urteremoulade:
Det hele røres sammen og smages til med krydderier. Stilles koldt og kan holde sig i køleskabet 1-2 dage.

Ingredienser

12 frikadeller

Fiskefars
5-600 gram frisk torskefilet
1 tsk salt
2 æg
1 lille finthakket skalotteløg
Salt
Friskkværnet peber
1 skrællet, fintrevet kartoffel (kan udelades, hvis fisken er helt frisk)
3-4 spsk sødmælk (eller fløde)
25 gram smør (til stegning)

Urteremoulade
1 dl cremefraiche 18 %
2-3 spsk mayonnaise
1 finthakket, skrællet gulerod
1/2-1 tsk karry
1 1/2 æble (i meget små stykker)
1 tsk hakket kapers
1/2 dl hakket persille
Salt
Peber

Tilbehør
½-1 skive rugbrød

Køb din torsk her

Vi har masser af frisk torsk på lager, som du kan finde på Catering Engros' webshop.

Køb nu  

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk